Game-Based Learning succesvol bij de Radboud Universiteit

Nanne Migchels is Assistant is Professor Marketing van de Radboud University Nijmegen en al vele jaren een gebruiker van onze business games in zijn onderwijs.

“Als ik studenten op een later moment in hun opleiding spreek, weten ze vaak nog precies op welk punt ze het in de game anders hadden moeten aanpakken. Ervaring blijft beter plakken dan cognitie. Wat dat betreft is het een heel goed instrument.”

Middels de game legt Migchels de eerstejaars studenten de basisconcepten uit van marketing en strategie. Hij legt uit hoe je bedrijven met behulp van deze concepten kunt beschrijven en hoe managers er in de praktijk gebruik van maken om een bedrijf te besturen.

TC-3
TC-2
TC-1
previous arrow
next arrow

 

Veel van zijn studenten zullen na hun studie als manager in het bedrijfsleven belanden. Daarom kiest hij ervoor om middels te het spelen van een managementgame de studenten te laten ervaren hoe het is om als manager te werken. Ze moeten de theorie meteen leren vertalen naar de praktijk: een sterk product bedenken, een strategie ontwikkelen, slim inspelen op bewegingen in de markt, omgaan met tegenslagen en keihard de strijd aangaan met concurrenten.

“Als dat niks voor jou is, kun je daar maar beter zo vroeg mogelijk achter komen. Na het eerste semester moet je het gevoel hebben dat je op je plek zit op deze opleiding en dat pik je niet op uit mooie voorbeelden uit een boek of college. Dat moet je zelf ervaren.”

Link: https://www.ru.nl/docenten/onderwijs/onderwijs-ontwerpen/ontwerpprincipes/game-based-learning-ervaring/

Radboud Universiteit

Newsarchive