Onderwijs

Naast het inzetten van serious games in trainingstrajecten, worden onze serious games ook veelvuldig ingezet in het middelbaar/hoger onderwijs. De serious game biedt voor vele docenten de mogelijkheid om de stof in een toegepaste vorm te behandelen of het reeds geleerde samen in de praktijk te laten brengen. Daarnaast is een serious game een ideale basis voor competentiegericht onderwijs.

De games

De serious game wordt in een standaard aangeboden, maar dat wil niet zeggen dat deze ‘standaard’ moet worden uitgevoerd. De ervaring leert dat veel docenten het programma rondom de serious game aanpassen aan hun eigen curriculum. Denk hierbij aan specifieke opdrachten die in de context van de serious game passen maar ook aan bijvoorbeeld desk research of rollenspellen. Bij onze serious games  T-Challenge of TB-Challenge is de complexiteit van verschillende onderdelen aan te passen aan de opleiding of de gewenste leerdoelstelling.

Eén ding is zeker, vele docenten hebben al vastgesteld dat de betrokkenheid bij de stof door de praktijkervaring door het spelen van een serious game sterk wordt vergroot. Men wil zich door die betrokkenheid ten volle voor het project inzetten. Of zoals één van de begeleidende docenten opmerkte: “De inzet van de serious game leidde onder studenten tot nog nooit vertoonde overuren.”

Licentie

Inzet van een serious game in het reguliere hoger onderwijs vindt plaats op licentiebasis. Dit houdt in dat een onderwijsinstelling het speelrecht van een serious gameverwerft voor een af te spreken contractperiode en deze zelfstandig uitvoert zonder directe betrokkenheid van Simenco. Hierdoor kan een licentie tegen een voor de onderwijsinstelling aantrekkelijk tarief worden aangeboden. Voor meer informatie over tarieven kun je contact opnemen met Simenco.

Daarnaast biedt Simenco de hoofdverantwoordelijke docent(en) een ‘train de trainer’ sessie aan. Dit betekent dat men leert de simulatie te bedienen en te verklaren. Voor verdere ondersteuning ontvangt de onderwijsinstelling een begeleiderinstructie. Uiteraard staat de docent ook de helpdesk van Simenco tot de beschikking.