Blog

Business games: geschikt als opleiding en veranderproces

Hoe reageren mensen wanneer ze beslissingen moeten nemen, waarbij niet alle factoren bekend zijn? De business games van Simenco stimuleren jouw mensen en leveren een bijdrage aan opleidingstrajecten en veranderprocessen. Wij vertellen je graag hoe dat in zijn werk gaat.

 

Gelijkenis met de realiteit

Business games geven een goed beeld van de complexiteit en de dynamiek van de realiteit, maar dan in de vorm van een vereenvoudigde weergave. In business games leggen we problemen voor aan je medewerkers. Zo stimuleren we ze om oplossingen te zoeken. En leveren we een blijvende bijdrage aan jouw opleidingsprogramma of verandertraject.

 

Leuk en leerzaam

Wij zijn gespecialiseerd in serious games die leuk en leerzaam zijn om te spelen. Deze business games ontwikkelen wij al meer dan 15 jaar. Hiermee bieden we jouw medewerkers belangrijke inzichten. Door te ervaren wat de uitkomst van bepaalde beslissingen is of door te ervaren hoe problemen kunnen worden opgelost. Bovendien zijn de games ook nog eens heel leuk om te spelen.

 

Ervaring opdoen via business games

Elke business game van Simenco is weldoordacht. We laten altijd verschillende aspecten aan bod  komen. Per game stemmen we af wat de doelen zijn. Wil je een business game die meer toegespitst is op de specifieke wensen die jij hebt, dan zorgen wij daarvoor. Ons belangrijkste uitgangspunt is de deelnemers actief te laten deelnemen zodat zij zich ten volle inzetten. Het gaat immers niet om de game die gespeeld wordt, maar om de ervaringen die men erdoor meekrijgt.

 

Meer weten?

Simenco heeft al diverse business games ontwikkeld die toepasbaar zijn voor verschillende organisaties. Welke het meest geschikt zijn voor jou, vertellen wij je graag. Heb j specifieke behoeften die je in een game wilt terugzien,  of wil je een business game die speciaal voor jou wordt ontwikkeld, dan kan dat. Neem gerust contact met ons op, zodat onze specialisten je meer kunnen vertellen.