Serious finance games voor de finance professionals van morgen

Om te begrijpen hoe gezond en winstgevend een bedrijf is, heb je kennis van cijfers en financiële status nodig. Met een finance game kun je daar meer inzicht in krijgen. Simenco biedt verschillende serious games voor studenten aan die gericht zijn op het vergroten van financiële kennis. Zo laat het spel FinFun leerlingen en studenten spelenderwijs kennismaken met de wereld van financiën en zorgt het vervolg CoffeeChallenge met twee varianten voor een verdieping van de materie. De kracht van de games ligt in de nauwe aansluiting tussen de financiële leerdoelen en de uitdagingen in de game.

We leggen je hieronder graag meer uit over onze finance games en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Financiële serious game FinFun finance game

In deze game zijn studenten verantwoordelijk voor de onderneming en maken zij zelf keuzes. Het gevolg daarvan is direct te zien. Zo weten deelnemers direct of de verkoop goed loopt en op welke vlakken ze zaken zouden kunnen verbeteren. Door de keuzevrijheid en het snelle inzicht in de resultaten komt de stof tot leven. De theorie komt daardoor dichterbij dan een opdracht uit een boek, en dat zorgt voor razend enthousiaste studenten bij wie de stof beter beklijft.

Voordelen van de finance game FinFun:

  1. Studenten maken spelenderwijs kennis met financiële begrippen
  2. Leerlingen besteden meer tijd aan de stof, doordat ze gemotiveerder zijn
  3. Door een geïntegreerde leerervaring begrijpen studenten de stof beter
  4. Begrip van de financiële concepten wordt getoetst aan de hand van persoonlijke objectieve opdrachten.

Een onderdeel waar veel studenten fan van zijn, is het maken van een balans. In deze game wordt dit op een leuke manier onder de aandacht gebracht, waardoor studenten er meteen mee aan de slag gaan. De FinFun game gaat vooral over de beginnende finance en de basistermen die daarbij komen kijken. Deze game wordt vooral gebruikt bij mbo-opleidingen of in 6 vwo.

leren omgaan met financieringen met FinFun finance game

CoffeeChallenge finance games

Het vervolg op de FinFun is de game CoffeeChallenge. Dit spel borduurt verder op de financiële basiskennis van de deelnemer en gaat dieper op de stof in. CoffeeChallenge bestaat Er zijn twee varianten van de CoffeeChallenge:

  • Advanced finance.
  • Sales edition.

CoffeeChallenge: Advanced finance is het vervolg op FinFun, maar gaat dieper in op de stof. De serious game is ontwikkeld voor hbo-opleidingen met een module Finance & Accounting. Wat de game zo sterk maakt, ligt in de nauwe aansluiting tussen de (wat meer geavanceerde) financegerelateerde leerdoelen en de uitdagingen in de game. Studenten maken ook hier hun eigen keuzes, zijn zelf verantwoordelijk voor de onderneming en krijgen daarbij ook nog eens te maken met concurrerende teams.

Bij CoffeeChallenge: Sales edition gaan studenten naast finance ook aan de slag met marketing en verkoop in de b2b-markt. In deze serious sales game ontwikkelen spelers hun salesvaardigheden, bedenken ze creatieve verkoopacties en voeren ze deze uit. Ook creëren ze salescontent. Allemaal zaken die salesprofessionals goed moeten beheersen en die in de game nauw op elkaar aansluiten.

Finance game bij Simenco

Ben je geïnteresseerd in één van onze finance games? Wij helpen je graag verder met het kiezen van de beste optie. Samen kunnen we kijken welke finance game het meest geschikt is voor jouw studenten en wij begeleiden je daar graag bij, van keuze tot en met daadwerkelijke uitvoering. De finance games, die zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met (sales)docenten van hogescholen, kunnen namelijk in verschillende vormen worden ingezet.

Voor vragen of advies kun je contact met ons opnemen. Wij geven je dan graag persoonlijk advies.