Onze games

Serious business games zijn interactieve ervaringen die het leerproces aantoonbaar versnellen en de stof beter laten beklijven. Ze motiveren deelnemers daadwerkelijk verbeteringen te realiseren, in gesimuleerde, veilige situaties. Simenco biedt zowel kant-en-klare als maatwerk games, voor uiteenlopende situaties. Van 10 tot 100.000 spelers, van een game van een halve dag tot meerdere maanden. Op deze pagina vindt u voorbeelden van onze serious games.

Business games

Simenco biedt een breed scala aan interactieve serious games, die hun waarde al jarenlang bewijzen in het onderwijs, bedrijfsleven en de publieke sector. De games zijn direct inzetbaar, eenvoudig bedienbaar en altijd ondersteund.

Finance games

Om te begrijpen hoe gezond en winstgevend een bedrijf is, heb je kennis van cijfers en financiële status nodig. Met een finance game kun je daar meer inzicht in krijgen. Simenco biedt verschillende serious games voor studenten aan die gericht zijn op het vergroten van financiële kennis. Zo laat het spel FinFun leerlingen en studenten spelenderwijs kennismaken met de wereld van financiën en zorgt het vervolg CoffeeChallenge met twee varianten voor een verdieping van de materie. De kracht van de games ligt in de nauwe aansluiting tussen de financiële leerdoelen en de uitdagingen in de game. We leggen je hieronder graag meer uit over onze finance games en wat ze voor jou kunnen betekenen.

HRM games

Logistics games

Maatwerk

Een maximaal resultaat behalen? Maatwerk games zijn de oplossing: flexibel en toch betaalbaar.

Marketing games

Projectmanagement games

Sales games

Teambuilding games

CoffeeChallenge: Sales edition

De CoffeeChallenge Sales edition is een doorontwikkeling van de serious game CoffeeChallenge en richt zich speciaal op Sales & Accountmanagement in het hoger onderwijs. Deze Sales Game is in nauwe samenwerking ontwikkeld met een aantal sales docenten van hogescholen.

nextOne: business game

nextOne is een online serious game waarin de spelers het managementteam vormen van een smartphone producent. Spelers moeten strategische, tactische en operationele beslissingen nemen in een innovatieve dynamische markt om de bedrijfsresultaten te verbeteren en de concurrentie te slim af te zijn.

CoffeeChallenge: Finance edition

CoffeeChallenge is speciaal ontwikkeld voor hbo-opleidingen met een module Finance & Accounting, in samenwerking met docenten van de Hogescholen. Studenten spelen deze business game als losstaand spel of als vervolg op FinFun, individueel of in team verband, tegen andere studenten.

T-Challenge: business game

T-Challenge is specifiek voor toepassing in het hoger beroepsonderwijs ontwikkeld. De game prikkelt het ondernemerschap en managementbewustzijn van studenten en is ontwikkeld voor gebruik binnen competentiegericht onderwijs. Studenten vormen in T-Challenge het managementteam van een frisdrankenfabriek met teleurstellende verkoopresultaten.

TB-Challenge: TBK game

TB-Challenge is specifiek ontwikkeld voor de opleiding Technische Bedrijfskunde. De game prikkelt het ondernemerschap en managementbewustzijn van studenten en is ontwikkeld voor gebruik binnen competentiegericht onderwijs. Studenten vormen in TB-Challenge het managementteam van een frisdrankenfabriek met teleurstellende verkoopresultaten.

FinFun: finance game

FinFun (Finance Fundamentals) is een online serious game. Deze game is door Simenco samen ontwikkeld met HBO-docenten, gespecialiseerd in Financial- en Management Accounting. Unieke features zijn de zeer nauwe aansluiting tussen de finance leerdoelen en de uitdagingen in de game en de opdrachtenmodule.

Missie naar Mars: project management game

Missie naar Mars is een computergebaseerde simulatie waarin deelnemers de dynamiek en complexiteit van projectmanagement ervaren. In een workshop format worden de spelers verdeeld in teams en krijgen zij de opdracht om een ruimte-expeditie naar Mars te leiden. Zullen ze de projectdeadline halen en binnen het budget blijven, maar ook het succes van de missie en de veiligheid van de bemanningsleden kunnen garanderen?

Openbaar Bestuur Simulatie

In de Openbaar Bestuur Simulatie dagen we overheidsinstanties en partners uit om binnen de context van een gemiddelde Nederlandse gemeente te oefenen met het definiëren en uitvoeren van beleid. De teams worden afgerekend op financiële en maatschappelijke resultaten alsmede de burgertevredenheid.

nextOne Digital

nextOne Digital is de ultieme test voor jouw leiderschapsvaardigheden en ondernemerschap. Je wordt uitgedaagd om strategieën te bedenken, innovatieve ideeën te implementeren en je team te leiden naar succes in de digitale wereld. Door middel van interactieve scenario's en real-life simulaties leer je de vaardigheden die nodig zijn om jouw bedrijf succesvol te transformeren naar een digitaal tijdperk.

Information Security 360

In deze game wordt de speler in de rol van een consultant geplaatst die op het punt staat om een klantproject af te ronden. Spelers worden met diverse uitdagingen en beslissingen gevraagd om veilig informatiegedrag te laten zien, terwijl ze gedurende de dag op kantoor, onderweg en thuis hun laatste taken afronden.

Spot the Scam

Het doel van deze game is om phishing-pogingen te leren herkennen zodat deze kunnen worden afgewend. Het spel wisselt af tussen interactieve uitdagingen en een instructieve animatievideo waarin de meest voorkomende phishing methoden worden uitgelegd.

Nike Supply Chain Game

In dit spel worden medewerkers van Nike uitgedaagd om de complexiteit van de wereldwijde supply chain van het bedrijf te begrijpen door verschillende logistieke uitdagingen aan te gaan. Het spel wordt gebruikt om werknemers wereldwijd te trainen bij de Supply Chain University van Nike.

SVB Familiezaken

Familiezaken is een simulatie over dienstverlening. Deze simulatie is gemaakt in opdracht van de Sociale Verzekeringsbank en het doel was om medewerkers bewust te maken van het belang van goede dienstverlening en aan te geven welke bijdrage zij daar aan kunnen leveren.

GS1 Category Management Game

De GS1 Category Management Game is gezamenlijk ontwikkeld door Accenture en Simenco. In het spel krijgen retailers en leveranciers bewust een andere rol zodat zij zich beter bewust worden van de noodzakelijke samenwerking om de eigen bedrijfsdoelstellingen te kunnen behalen.

New-Joiner Onboarding game

De New-Joiner Fundamentals Simulation is een interactief video-concept voor nieuwe medewerkers van een internationaal adviesbureau waarmee zij zich kunnen voorbereiden op hun eerste klantproject.

Essent Ketengame

In de Essent Ketengame wordt het ketenbewustzijn van nieuwe medewerkers vergroot door hen in een andere rol in het vraag-aanbod netwerk te plaatsen. Spelers worden beoordeeld op de combinatie van omzetgroei, winstgevendheid en klanttevredenheid.

DecideWise Assessment Game

In deze online assessment game, die in opdracht van GITP is ontwikkeld, worden deelnemers beoordeeld op hun besluitvaardigheid. De online assessment is een gevalideerd alternatief voor de klassieke vragenlijst.

HR Plannings Simulatie

De HR Plannings Simulatie gaat over de dynamiek en complexiteit van het inzetten van consultants op klantprojecten. Wat zijn de belangrijkste KPI's om te monitoren en hoe kunnen persoonlijke doelen en bedrijfsdoelstellingen worden verenigd?

Questions?

We are happy to help you

Contact