Onboarding programma

Het wordt steeds lastiger om goede werknemers aan je bedrijf te binden. Er is namelijk geen garantie hoelang een persoon bij jouw onderneming blijft werken. Namelijk 1 op de 3 werknemers gaat na een jaar al naar een ander bedrijf. Het vaak wisselen van medewerkers is slecht voor je bedrijf. Met een succesvol onboarding programma kun je dit voorkomen.

Met een onboarding programma van Simenco bied je nieuwe medewerkers een uiterst persoonlijk en effectieve onboarding. Hierbij leren ze de kernwaarden van de organisatie en aan de hand van een game wordt dit op een effectieve manier overgedragen.

onboarding programma

Wat is een onboarding programma?

Onboarding, oftewel instromen, is het proces waarin nieuwe medewerkers kennis krijgen over hun rol, het team en de organisatie. Dit alles met als doel dat een nieuwe medewerker zich onderdeel gaat voelen van de organisatie. Op die manier kan hij of zij ook een betere bijdrage leveren. Het start allemaal bij het moment wanneer iemand is aangenomen en het stopt wanneer een nieuwe medewerker volledig is ingewerkt.

Een goed instroomproces leidt tot snellere integratie en lagere verloopkosten. Het vervangen van medewerkers kost organisaties tussen de 50% tot 150% van het jaarsalaris van de vertrekkende medewerker. Onze onboarding programma games dragen bij aan een positief verloop en besparing van kosten.

Kortere inwerktijd

Wanneer er een nieuwe medewerker is aangenomen wil je hem of haar vanzelfsprekend zo snel en efficiënt mogelijk inwerken. Door beter te leren kan een nieuwe medewerker sneller presteren. Met een onboarding programma van Simenco wordt voor nieuwkomers een stabiele basis aangereikt. De game gaat over de dagelijkse realiteit, alleen leert iemand op een veilige en inspirerende manier hier meer over. Het is een uitdagende manier om het bedrijf beter te leren kennen. Bekijk ook onze bedrijfssimulaties.

Zodoende weten ze hun weg binnen de organisatie sneller te vinden. Daarbij doen ze essentiële kennis en vaardigheden op voor de correcte uitoefening van hun werkzaamheden. De gemiddelde inwerktijd met het onboarding programma van Simenco wordt maar liefst met 20% verkort.

Onboarding programma aanschaffen bij Simenco

Wil je als onderneming graag zelf de voordelen ervaren van een efficiënt onboarding programma voor nieuwe medewerkers? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze innovatieve simulaties voor educatieve toepassingen helpen wij jou graag verder. Naast het onboarding programma hebben wij ook diverse educatieve games en serious games die ook op maat gemaakt kunnen worden.

Voor meer informatie of vragen kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je dan graag persoonlijk verder.