Educatieve games

Educatieve games zijn eigenlijk een kruising tussen een game en (digitaal) leermateriaal. Het belangrijkste doel is natuurlijk om degene die gebruik maakt van de educatieve game iets te laten leren. Denk aan een verandering van kennis of vaardigheden. Leren aan de hand van een game is tenslotte superleuk. Een spel spelen vinden de meeste mensen ook leuk om te doen en het is extra leuk als je er ook nog iets van kunt leren.

De serious games van Simenco zijn geschikt voor bedrijven, gemeentes, maar ook voor studenten uit het hoger onderwijs. De spelelementen in deze educatieve games vormen samen met de leerelementen één geheel.

Games met motiverende functie

Een educatieve game heeft vooral een motiverende functie. De spelactiviteiten zijn namelijk uitdagend, prikkelen een bepaalde fantasie en wekken nieuwsgierigheid op. Dit is natuurlijk ook de reden waarom mensen graag games spelen. Iemand wil het spel blijven spelen en zodoende de vastgestelde leerdoelen behalen. Dit zorgt voor een motiverende functie. Het is namelijk de hele inspanning die iemand die de game speelt levert om zijn of haar leerstof of vaardigheden helemaal eigen te maken.

De juiste balans tussen leren en een game spelen

Bij het ontwikkelen van een educatieve game letten wij altijd heel erg op de balans tussen spelen en leren. We nemen de T-challenge game als voorbeeld. Deze is voor studenten en beschikt over een bibliotheek van gamesmodules. Het is daarbij belangrijk dat de game niet te veel spelelementen bevat. De aandacht kan dan namelijk worden afgeleid van de leertaak. Wanneer spelen en leren elkaar steeds afwisselen, bestaat er een kans dat de speler uit zijn of haar concentratie raakt.

Een goede flow houden in de game is heel erg belangrijk. Zowel bij studenten als medewerkers van een bedrijf. Onze educatieve games beschikken wel over handelingen die de speler moet uitvoeren om verder te komen in het spel. Alleen staan gelijk aan (het gebruik van) de te leren kennis en vaardigheden.

Educatieve games bij Simenco

Het spelen van een educatieve game kan een verrijking zijn voor het leren. De games kunnen er namelijk voor zorgen dat leerlingen of medewerkers bereid zijn om inspanning te leveren en daardoor iets te leren. Educatieve games zorgen voor die extra inspanning, maar tegelijk is het dus ook belangrijk om bij de leerdoelen te blijven.

Naast de bestaande games van Simenco hebben wij ook op maat gemaakte games. Op die manier zit er altijd een passende game voor je tussen. Voor vragen kun je contact met ons opnemen. Wij helpen of adviseren je graag persoonlijk verder.

    Bericht