Management development-programma

Met een management development-programma leid je mensen op tot leidinggevenden. Beginnende managers maken op deze manier kennis met de werkzaamheden, maar dan wel op een heel praktische manier die perfect aansluit op de toekomstige werksituatie. Zo bevat het management development-programma van Simenco een business game: het ideale instrument om de koppeling tussen theorie en praktijk te maken en zo dit leerproces te versnellen en beter te laten beklijven.

Een management development-programma is maatwerk en bestaat daarom in verschillende vormen. Het is daardoor niet alleen heel geschikt voor startende professionals, maar ook voor studenten en bedrijven met een groter al bestaand team van managers. Wil je weten wat ons management development-programma voor jouw organisatie kan betekenen? Lees dan verder.

Doel van het programma

Tijdens het management development-programma wordt de werkelijkheid nagebootst en leren deelnemers omgaan met probleemsituaties, bijvoorbeeld op het gebied van teamwork, projectmanagement en managementdisciplines. Spelers ervaren hierbij de effecten van bepaalde handelingen die ze verrichten en leren omgaan met onzekerheden. Het programma kan worden gevolgd in groepsverband, maar ook individueel.

De afstemming tussen marketing en productie, het verschil tussen kosten en uitgaven, concurreren of samenwerken en lange termijn versus korte termijn. Dit is een greep uit de realistische praktijksituaties die in de game aan bod komen. Deelnemers beperken zich tijdens het spel niet tot de theorie, maar moeten hier actief mee aan de slag. En hoe ze dat doen zien ze terug in de resultaten in de simulatie die afhankelijk zijn van hun eigen beslissingen én van de omgeving.

Een voorbeeld van een management developement-programma vind je  in dit artikel over TSM en Booking.com

Leren aan de hand van de nextOne business game

Onze nextOne business game is één van onze populairste serious games. Het spel is ontwikkeld in samenwerking met businessdocenten en professionals uit de praktijk. De uitdaging van het spel is het managen van een multinationaal bedrijf in een competitieve markt. Wat deze game uniek maakt, is de incrementele gameplay. De deelnemer begint met slechts een paar beslissingen en resultaten. Vervolgens breidt de dataset zich langzaam uit, ronde voor ronde. Zo hangt presteren in de game nauw samen met een daadwerkelijk begrip van de zakelijke wereld.

De voordelen van de nextOne business game:

  • Deelnemers kunnen direct beginnen en hoeven niet eerst een manual te lezen.
  • De eerste iteraties gaan snel en spelers zitten meteen in de ‘flow’.
  • De complexiteit wordt incrementeel opgebouwd, waardoor deelnemers het spel beter snappen en minder fouten maken.

Management development-programma bij Simenco

Het voordeel van de nextOne business game in combinatie met het management development-programma is dat de deelnemers echt voelen en meemaken wat zich in het spel afspeelt. Spelers ontdekken de verschillende situaties die in ze in het echt kunnen tegenkomen en leren hoe ze hier op de werkvloer mee omgaan.

Heb je een vraag over dit programma of over de nextOne business game? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag persoonlijk verder.