Bedrijfssimulaties: leren door te doen

Maak je al gebruik van bedrijfssimulaties binnen je onderneming? Met bedrijfssimulaties kun je medewerkers efficiënter en beter laten werken. Laat ze bijvoorbeeld kennis maken met situaties, onzekerheden en moeilijke beslissingen voor een beter resultaat. Mensen leren tenslotte door te doen. Dit is tevens ook het uitgangspunt van Simenco. Wij helpen jou en je onderneming daar graag mee verder.

Wat zijn de leerdoelen van jouw organisatie?

Waar ligt voor jouw organisatie de focus? Verschillende managementdisciplines, het belang van teamwork of aspecten van projectmanagement? Kies een bestaande bedrijfssimulatie of management game of laat deze aanpassen. Ook kunnen we een nieuwe game op maat voor je ontwikkelen, voor een simulatie die naadloos aansluit op specifieke trainingsdoelen. Geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren deelnemers. Bedrijfssimulatie biedt een rijke, dynamische en interactieve omgeving waarin concrete uitdagingen, handelingen en het leren met elkaar worden verbonden. Het leren wordt leuker en is tevens uitdagend en motiverend.

Kenmerken van flexibel inzetbare bedrijfssimulaties

Bij ons vind je verschillende simulaties. Deze kunnen gericht zijn op management development, projectmanagement en ook voor onboarding programma’s. Dit zijn dus simulaties gericht op het bedrijf. Daarnaast bieden wij ook gemeentesimulaties aan en bedrijfssimulaties voor studenten uit hoger onderwijs. Dit gericht op ondernemerschap en managementbewustzijn. Enkele kenmerken voor flexibel inzetbare bedrijfssimulaties zijn:

  • Interactieve ervaringen
  • Kant- en- klare als maatwerk games
  • Geschikt voor uiteenlopende situaties
  • Van 10 tot 100.000 spelers
  • Games variërend van een halve dag tot meerdere maanden

Meer weten over bedrijfssimulaties?

Met ons zeer ruime aanbod in serious games zit er altijd wel een passende game voor jou en je onderneming tussen. Onze games zijn een interactieve ervaring die een bepaald leerproces aantoonbaar versnellen en de stof beter laten beklijven. De games motiveren jou en de deelnemers om daadwerkelijk verbeteringen te realiseren, in gesimuleerde situaties.

Een vraag over het inzetten van bedrijfssimulatie voor je onderneming? Of wil je liever een simulatie op maat? Neem dan contact op met ons van Simenco. Wij kijken graag samen met jou naar een passende optie voor jouw onderneming. Voor vragen helpen we je graag persoonlijk verder.

Newsarchive