Nuon

Speciaal op de wensen van Nuon heeft Simenco een Introductieprogramma ontwikkeld. Nuon is actief in de opwek, marketing, verkoop en distributie van elektriciteit, gas en warmte voor ruim 2,8 miljoen klanten en daarmee één van Nederlands grootste energieleveranciers. Het is een complex bedrijf, ontstaan uit fusies van een groot aantal (overheids-)bedrijven met bijna 10.000 medewerkers.

De snel opeenvolgende veranderingen in de energiemarkt en de complexe aard van het bedrijf heeft verregaande consequenties voor het HR-beleid. Het is van het grootste belang dat Nuon de juiste medewerkers – met de juiste competenties – aan zich bindt en opleidt. Dat begint al bij het introductieprogramma, waarin nieuwe medewerkers kennismaken met de visie en strategie van Nuon en de taken van de verschillende divisies.

Nuon College, Nuons eigen trainingscentrum, heeft Simenco gevraagd om een aantal nieuwe cases te ontwikkelen voor de Nuon Introductie Game. Een aantal maal per jaar wordt er een dagprogramma georganiseerd waar alle nieuwe medewerkers aan deelnemen. De Nuon Introductie Game is de kern van die dag.

De game bestaat uit vier cases, die elk één uur duren, en de dynamiek van de vier belangrijkste divisies behandelen. In groepsverband nemen de medewerkers een aantal beslissingen en het simulatiemodel rekent na elke case de consequenties van hun keuzes door. Daaropvolgend geeft een ervaren medewerker inhoudelijke feedback op de case. De dag wordt afgesloten met de overhandigen van de Nuon Award voor het team met de hoogste score in de game.

De ervaringen van zowel Nuon College als de deelnemers zijn uitermate positief. De actieve en gezamenlijk werkvorm voor enthousiaste nieuwe medewerkers leidt er niet alleen toe dat leerdoelen behaald worden, maar ook dat de motivatie en commitment een flinke impuls krijgt.

Vragen?

Wij staan u graag te woord

Contact