Game Design Workshop

Na meer dan 15 jaar ontwerpen en ontwikkelen van Serious Games biedt Simenco nu ook Serious Game Design Workshops. In een hele dag (of dagdeel) ontwikkelen we een eerste prototype van een spelconcept dat aansluit op een leerdoel dat door de klant is vastgesteld. Deze workshop is in een nauwe samenwerking tussen de spelontwerpers (Simenco) en de materiedeskundigen (klant).

Toepassingen zijn onder andere:

Een typische opzet van zo’n dag is:
Introductie

Spelconcepten

Prototype

Dagafsluiting en een plan om verder te gaan met het spelconcept.

 

Enkele voorbeelden van workshops die we hebben gefaciliteerd, zijn onder meer:

House of Performance
HoP is een adviesbureau dat wilde dat hun werknemers meer te weten kwamen over de mogelijkheden van serious games en kijken of en hoe Serious Game Design hun adviespraktijk ten goede kan komen. Na een succesvolle 1,5-daagse workshop in Cambridge (VK) resulteerde dit zelfs in de start van een nieuwe Gamification Practice binnen HoP.

Booking.com
Booking.com is een van de vele technologiebedrijven die in Nederland zijn ontstaan ​​en nu een vooraanstaande industrie leiden. Voor Booking.com hebben we een eendaagse workshop gefaciliteerd om innovatieve game-ideeën te genereren om medewerkers te trainen op het gebied van informatiebeveiliging.

ASML
Voor ASML hebben we een eendaagse workshop gefaciliteerd om game-formaten toe te passen om nieuwe leeroplossingen te ontwerpen voor drie actuele zakelijke problemen.

Jumbo supermarkt
Jumbo was op zoek naar expertise om hun huidige introductieprogramma voor nieuwe medewerkers opnieuw te ontwerpen. We hebben een eendaagse workshop voorgesteld en uitgevoerd met enkele onmiddellijke verbeteringen en een sjabloon voor toekomstige verbeteringen.