Missie naar Mars: Project management

Case

We vermoeden dat er leven op Mars is, maar zul jij de eerste bemande missie naar Mars mogelijk maken om een teken van leven te ontdekken?

De deelnemers worden opgedeeld in teams van 6 tot 8 personen en krijgen als opdracht het verwezenlijken van een ruimtevaartmissie naar de planeet Mars. De case is uitdagend en het resultaat is afhankelijk van de keuzes die je als deel┬Čnemer maakt. Haal jij de deadline? Blijf je binnen budget? Zal het je lukken om de raket naar Mars te lanceren? En overleeft de bemanning deze zware ruimtereis wel? Er is een zeer strakke planning, men heeft een budget, honderden ontwerpers en testers tot de beschikking om de opdracht te verwezenlijken. Mission Control (de spelbegeleiding) zorgt voor de invoer van de beslissingen die de teams nemen. Uiteraard moeten deze wel aan bepaalde eisen voldoen. Aan het eind van de dag volgt de ultieme beloning of deceptie: op een groot scherm zien de deelnemers de verschillende raketten opgesteld staan om te worden gelanceerd. De spanning stijgt wanneer het aftellen begint…

Uitvoering

Een uitvoering van Missie naar Mars bestrijkt minimaal een halve tot maximaal een volle dag. Na een algemene introductie gaan de deelnemers in met hun team aan de slag met het project. Het project is opgedeeld in 6 projectfases waarbij in elke fase specifieke beslissingen genomen dienen te worden. Deze beslissingen worden ingevoerd op de centrale computer waarna de effecten van die beslissingen visueel worden weergegeven via een groot beamerscherm waardoor elk teamlid duidelijk zicht heeft op de voortgang. De sessie eindigt met een ranglijst van alle teams, met uiteraard het winnende team bovenaan. Na afloop van de game is er een evaluatie op de leerdoelen en ontvangt elk team een rapport met een uitleg van hun resultaat in de game.

Leerdoelen

Deze game is vooral geschikt voor leerdoelen op het terrein van projectmanagement, leiderschap en samenwerking. De metafoor (ruimtevaart) zorgt voor de nodige verbeelding en dit wordt nog versterkt door de 3D animaties die worden geprojecteerd op beamerschermen. Neemt u gerust contact met ons op als van gedachten wilt wisselen over uw leerdoelen of gewoon meer wilt zien van de game. Wij geven u graag een demonstratie.

Klanten

Belastingdienst, NXP, Conclusion, Achmea, Aegon, Nuon

 

Vragen?

Wij staan u graag te woord

Contact