Serious Games

Back to the overview

nextOne Digital

Welkom bij de nextOne Digital die je de kans biedt om een bedrijf naar de digitale wereld te transformeren! Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan en een bedrijf te leiden naar een succesvolle digitale transformatie?

In dit spel ben jij de digitale leider van een bedrijf dat zich in een traditionele sector bevindt. Het is aan jou om de organisatie te transformeren en een digitale strategie te ontwikkelen die het bedrijf naar de top van de markt zal brengen. Maar let op: elke keuze die je maakt heeft invloed op de toekomst van het bedrijf.

Case

Je begint nextOne met een traditionele organisatie welke zich af in de high-tech industrie. Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt innovatieve smartphones. Om de concurrentie voor te blijven, moet nextOne zich aanpassen aan innovatieve concepten en nieuwe markten. Je moet slimme beslissingen nemen over welke digitale tools en technologieën je wilt implementeren, hoe je het bedrijf gaat reorganiseren en welke nieuwe markten je gaat betreden. Maar dat is nog niet alles: je moet ook de klantenervaring optimaliseren, nieuwe partnerschappen aangaan en de concurrentie voorblijven.

Leerdoelen

De leerdoelen van dit serious game zijn:

  • transformatie van traditionele omgeving naar een digitale omgeving,
  • implementatie nieuwe business modellen voor b2b als b2c,
  • inzicht in de onderlinge afhankelijkheid van de verschillende managementdisciplines,
  • begrip van het belang van teamwork voor effectieve besluitvorming

 

 

nextOne digital

Questions?

We are happy to help you

Contact