SVB Familiezaken

Familiezaken: een simulatie over dienstverlening

Familiezaken is een simulatie over dienstverlening. Deze simulatie is gemaakt in opdracht van de Sociale Verzekeringsbank (zie case studie: SVB) en het doel was om medewerkers bewust te maken van het belang van goede dienstverlening en aan te geven welke bijdrage zij daar aan kunnen leveren. In Familiezaken krijgt de klant een gezicht met familie Verhaar. De diverse familieleden representeren in de simulatie ieder afzonderlijk specifieke issues, problemen en vragen waarmee SVB’ers in de dagelijkse praktijk geconfronteerd worden.

In aangepaste vorm is deze simulatie ook inzetbaar voor andere klanten en branches. De kern is dat goede dienstverlening niet gemakkelijk is. Het is een fenomeen met vele gezichten en vraagt om een genuanceerde blik. Het is continu balanceren tussen rechtmatigheid, efficiency en de tevredenheid van klanten – intern en extern – en van medewerkers. De wisselwerking tussen al deze factoren bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van dienstverlening. In de simulatie moeten de deelnemers rekeningen houden met al deze factoren. Ze moeten de juiste keuzes maken, met besef van de consequenties voor de verschillende indicatoren.

Familiezaken is een online simulatie, duurt ca. 2 uur en kan zowel per stuk worden aangeboden als in licentie bij grotere afname. Maatwerk kan eenvoudig en snel uitgevoerd worden.

Vragen?

Wij staan u graag te woord

Contact