CoffeeChallenge: Sales edition

De CoffeeChallenge: Sales edition is een serious game specifiek richt op sales- & accountmanagement in het hoger onderwijs. Deze sales game, die is ontwikkeld in nauwe samenwerking met salesdocenten van hogescholen, kan in verschillende vormen worden ingezet. Zo past de game perfect in een volledig digitaal programma, maar ook in blended of hybride onderwijs.

Vaardigheden

In de serious game ontwikkelen spelers hun salesvaardigheden, bedenken ze creatieve verkoopacties en voeren ze deze uit. Ook creëren ze salescontent. Allemaal zaken die salesprofessionals goed moeten beheersen en die in de game nauw op elkaar aansluiten.

Deze koppeling van vaardigheden, creativiteit en content in één game zorgt voor een interactieve en bijzonder uitdagende leeromgeving. De sales game behandelt de verschillende onderdelen van sales- & accountmanagement geïntegreerd en komt daarmee dicht in de buurt van de werkelijkheid.

Studenten zien direct de uitkomst van hun acties. Loopt de verkoop goed of kunnen ze iets in de aanpak verbeteren? Dit snelle inzicht in de resultaten en de keuzevrijheid brengt de lesstof tot leven, meer dan opdrachten uit een boek. Dit zorgt voor meer enthousiasme en de informatie beklijft beter.

Voordelen van deze game:

  • Studenten maken spelenderwijs kennis met complexe salesconcepten.
  • Verhoogde motivatie, waardoor leerlingen meer tijd besteden aan de stof.
  • De geïntegreerde leerervaring zorgt ervoor dat studenten de stof beter begrijpen.
  • Begrip van de salesconcepten kan getoetst worden met behulp van persoonlijke opdrachten.

Case

In de sales game opent de speler in een zelf samengesteld salesteam een koffiewinkel in het populaire centrum van een drukke stad. De student krijgt te maken met werknemers, leveranciers, banken en zelfs de mogelijkheid om meer vestigingen te openen. En dit alles in spannende concurrentiestrijd met andere koffiezaken die gerund worden door medestudenten.

Een volgende stap om nog meer klanten te bereiken is door de online markt te betreden. De aandacht gaat daarbij uit naar de verkoop van pakken koffiebonen voor kleine en grote bedrijven. Onder andere door het voeren van verkoopgesprekken met grote klanten.

 

Scoremodel

Het scoremodel gaat niet alleen om geld, maar ook om tevredenheid en duurzaamheid. De salesprofessional dient namelijk ook zicht te hebben op de menskant in deze wereld.

De score van de speler wordt daarom bepaald op basis van de volgende factoren:

  • Profit – Nettowinst 
  • People – Klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid 
  • Planet – Duurzaamheidscore 

 

Uitvoeringsvormen

De uitvoering van de game is geschikt voor verschillende soorten onderwijsprogramma’s. De sales game zelf is digitaal en daarmee 100% online te spelen.

Door de combinatie met de flankerende opdrachten, zoals het voeren van verkoopgesprekken, is de game ook zeer geschikt voor blended onderwijs. Verschillende variaties zijn reeds ontwikkeld en beschikbaar.

Op zoek naar een serious game voor studenten finance & accounting? Bekijk dan CoffeeChallenge: Advanced finance.

Vragen?

Wij staan u graag te woord

Contact